طرز تهیه ته چین مرغ
طرز تهیه ته چین مرغ
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی
می توانید برای ۴ نفر ته چین مرغ تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار
کمتر یا بیشتری ته چین مرغ تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ،
مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم ته چین مرغ
- برنج ۳ لیوان
- زرشک ۱ لیوان
- تخم مرغ ۳ عدد
- سینه مرغ ۲ عدد
- پیاز کوچک ۱ عدد
- روغن مایع نصف لیوان
- ماست چکیده ۱ لیوان
- کره ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت ته چین مرغ
طرز تهیه ته چین مرغ
ابتدا در قابلمه ای تا نصف آن آب می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی
حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریع تر به جوش بیاید و سینه های مرغ را
داخل آب در حال جوش قرار می دهیم و ۱ پیاز کوچک را پوست می گیریم و می
شوییم
و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و به همراه مقداری زردچوبه داخل قابلمه
قرار می دهیم تا بوی زهم مرغ گرفته شود و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه
می دهیم تا سینه های مرغ به مدت ۳۰ دقیقه بپزند.زرشک را در کاسه ای می
ریزیم
و روی آن آب می ریزیم تا کمی نرم شود و بعد در صافی می ریزیم و اجازه می
دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. سپس تا پخت مرغ،برنج را آماده می کنیم.داخل
قابلمه ای ۴ لیوان آب می ریزیم وکمی نمک به آن اضافه می کنیم و درب آن را
می گذاریم
و اجازه می دهیم تا با حرارت زیاد آب سریع تر به جوش بیاید.برنج را می
شوییم و چندین مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا کاملا تمیز شود و زمانیکه
آب داخل قابلمه به جوش آمد آب برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل آب در
حال جوش می ریزیم
و یک هم می زنیم و دیگر برنج را به مدت ۵ دقیقه رها می کنیم.بعد از گذشت
۵ دقیقه به آن سر می زنیم و برنج را هم می زنیم و منتظر می مانیم تا مرحله
ای که از برنج تست می کنیم اطراف آن کاملا پخته شده باشند و مغز آن کمی
گیر داشته باشد
و بلافاصله برنج را در آبکشی می ریزیم و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۳۰
دقیقه از پخت گوشت مرغ باید آب آن کاملا تبخیر شده باشد و سینه ها را در
صافی قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا خنک شوند و آن ها را با دست ریش ریش
می کنیم و یا با چاقو خرد می کنیم.
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۲ قاشق از کره را در تابه می
اندازیم و زرشک ها را به آن می افزاییم و تفت می دهیم و سریع مرغ های خرد
شده را اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و از روی حرارت تابه را بر می
داریم و کنار می گذاریم.
برنج آبکش شده را به دو قسمت تقسیم می کنیم که قسمت آول آن را با ۲قاشق
غذاخوری زعفران و نصف مقدار روغن مایع و کمی نمک مخلوط می کنیم و کنار می
گذاریم و قسمت دیگر برنج را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و ماست چکیده را به
آن اضافه می کنیم
و ۲ قاشق زعفران و باقی روغن مایع را به آن می افزاییم و با هم مخلوط می
کنیم و تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در
کاسه ای می ریزیم و خوب هم می زنیم و به برنج اضافه می کنیم و همگی مواد را
با هم خوب مخلوط می کنیم.
قابلمه ای که برای درست کردن ته چین تدارک دیده ایم را می آوریم و با
قلمو یا فرچه داخل روغن می زنیم و کف قابلمه و دیواره های آن را کاملا چرب
می کنیم تا زمان پخت ته چین به قابلمه نچسبد و راحت از آن جدا شود،بعد نصف
مقدار برنج با تخم مرغ را کف قابلمه می ریزیم
و با پشت قاشق سطح آن را کاملا صاف می کنیم و و بعد خوب فشار می دهیم تا
فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد و بعد نصف مخلوط زرشک و مرغ را روی برنج
می ریزیم وبا پشت قاشق خوب روی آن را صاف می کنیم و نصف باقی مانده برنج و
تخم مرغ را روی زرشک و مرغ می ریزیم
و با قاشق مجددا روی آن را صاف می کنیم و با دست آرام آن را فشار می
دهیم و نصف باقیمانده زرشک و مرغ تفت داده را می ریزیم و روی آن را با قاشق
صاف می کنیم و روی آن ترکیب برنج زعفرانی که شامل برنج و زعفران،نمک و
روغن است را می ریزیم
دقت کنید همه این ترکیب را می ریزیم و روی آن را با پشت قاشق صاف می
کنیم و فشار می دهیم تا هوایی بین مواد ته چین نماند. باقی مانده کره را در
شیرجوش یا تابه ای کوچک می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا ذوب شود و بعد
روی ته چین می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم
و روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا حدودا ۱:۳۰
بعد پخته شود. ته چین آماده شده را در دیس بر می گردانیم و با زرشک و خلال
پسته تزئین می کنیم.البته می توایند پس از برگرداندن در دیس آن را به شکل
های مختلف برش بزنید.نوش جان
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.