Monday, July 29, 2019

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر , دستور پخت ته چین مرغ در فر و قابلمه
طرز تهیه ته چین مرغ
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر ته چین مرغ تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ته چین مرغ تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم ته چین مرغ

  • برنج ۳ لیوان
  • زرشک ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • سینه مرغ ۲ عدد
  • پیاز کوچک ۱ عدد
  • روغن مایع نصف لیوان
  • ماست چکیده ۱ لیوان
  • کره ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ

ابتدا در قابلمه ای تا نصف آن آب می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریع تر به جوش بیاید و سینه های مرغ را داخل آب در حال جوش قرار می دهیم و ۱ پیاز کوچک را پوست می گیریم و می شوییم
و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و به همراه مقداری زردچوبه داخل قابلمه قرار می دهیم تا بوی زهم مرغ گرفته شود و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم تا سینه های مرغ به مدت ۳۰ دقیقه بپزند.زرشک را در کاسه ای می ریزیم
و روی آن آب می ریزیم تا کمی نرم شود و بعد در صافی می ریزیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. سپس تا پخت مرغ،برنج را آماده می کنیم.داخل قابلمه ای ۴ لیوان آب می ریزیم وکمی نمک به آن اضافه می کنیم و درب آن را می گذاریم
و اجازه می دهیم تا با حرارت زیاد آب سریع تر به جوش بیاید.برنج را می شوییم و چندین مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا کاملا تمیز شود و زمانیکه آب داخل قابلمه به جوش آمد آب برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل آب در حال جوش می ریزیم
و یک هم می زنیم و دیگر برنج را به مدت ۵ دقیقه رها می کنیم.بعد از گذشت ۵ دقیقه به آن سر می زنیم و برنج را هم می زنیم و منتظر می مانیم تا مرحله ای که از برنج تست می کنیم اطراف آن کاملا پخته شده باشند و مغز آن کمی گیر داشته باشد
و بلافاصله برنج را در آبکشی می ریزیم و کنار می گذاریم. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت گوشت مرغ باید آب آن کاملا تبخیر شده باشد و سینه ها را در صافی قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا خنک شوند و آن ها را با دست ریش ریش می کنیم و یا با چاقو خرد می کنیم.
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و ۲ قاشق از کره را در تابه می اندازیم و زرشک ها را به آن می افزاییم و تفت می دهیم و سریع مرغ های خرد شده را اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و از روی حرارت تابه را بر می داریم و کنار می گذاریم.
برنج آبکش شده را به دو قسمت تقسیم می کنیم که قسمت آول آن را با ۲قاشق غذاخوری زعفران و نصف مقدار روغن مایع و کمی نمک مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم و قسمت دیگر برنج را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و ماست چکیده را به آن اضافه می کنیم
و ۲ قاشق زعفران و باقی روغن مایع را به آن می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم و تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه ای می ریزیم و خوب هم می زنیم و به برنج اضافه می کنیم و همگی مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم.
قابلمه ای که برای درست کردن ته چین تدارک دیده ایم را می آوریم و با قلمو یا فرچه داخل روغن می زنیم و کف قابلمه و دیواره های آن را کاملا چرب می کنیم تا زمان پخت ته چین به قابلمه نچسبد و راحت از آن جدا شود،بعد نصف مقدار برنج با تخم مرغ را کف قابلمه می ریزیم
و با پشت قاشق سطح آن را کاملا صاف می کنیم و و بعد خوب فشار می دهیم تا فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد و بعد نصف مخلوط زرشک و مرغ را روی برنج می ریزیم وبا پشت قاشق خوب روی آن را صاف می کنیم و نصف باقی مانده برنج و تخم مرغ را روی زرشک و مرغ می ریزیم
و با قاشق مجددا روی آن را صاف می کنیم و با دست آرام آن را فشار می دهیم و نصف باقیمانده زرشک و مرغ تفت داده را می ریزیم و روی آن را با قاشق صاف می کنیم و روی آن ترکیب برنج زعفرانی که شامل برنج و زعفران،نمک و روغن است را می ریزیم
دقت کنید همه این ترکیب را می ریزیم و روی آن را با پشت قاشق صاف می کنیم و فشار می دهیم تا هوایی بین مواد ته چین نماند. باقی مانده کره را در شیرجوش یا تابه ای کوچک می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا ذوب شود و بعد روی ته چین می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم
و روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا حدودا ۱:۳۰ بعد پخته شود. ته چین آماده شده را در دیس بر می گردانیم و با زرشک و خلال پسته تزئین می کنیم.البته می توایند پس از برگرداندن در دیس آن را به شکل های مختلف برش بزنید.نوش جان

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.