Saturday, October 5, 2019

خواص و مضرات یونجه

خواص و مضرات یونجه

خواص و مضرات یونجه , عوارض و زیان های یونجه , فواید و خاصیت های یونجه , o hw d k i
خواص و مضرات یونجه
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات یونجه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص یونجه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های یونجه

درمان سریع زخم ها

یونجه به دلیل داشتن ویتامین کا فراوان می‌تواند باعث جلوگیری از اختلال لخته شدن خون در بدن می شود و برای بهبود سریع زخم‌ها و کاهش خون‌ریزی‌های دهان و بینی مؤثر است.

سلامت کلیه ها

یونجه و جوانه یونجه یک ماده غذایی دیورتیک بوده که از بیماری‌های کلیوی مانند تجمع آب پیشگیری کرد و از عفونت‌های دستگاه ادراری جلوگیری می کند.

بهبود کم خونی

یونجه دارای آهن و کلروفیل فراوان بوده که به تولید سلول‌های خونی کمک کرده و باعث بهبود جریان خون می‌شود. همچنین برای کاهش کم‌خونی و علائم آن مانند حالت تهوع، اختلالات خواب و خستگی مؤثر است.

تقویت سیستم ایمنی

یونجه به دلیل داشتن ویتامین سی فراوان می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با تحریک کردن گلبول‌های سفید و مقابله با استرس از بروز انواع بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند. در یونجه مواد مغذی مانند ال کاناوانین وجود دارد که باعث افزایش مقاومت بدن دربرابر بیماری‌ها شده و به جلوگیری از دیابت و سرطان کمک می‌کند.

خواص ضد افسردگی

اگر می‌خواهید سیستم عصبی بدن خود را آرام کنید و استرس را از خود دور نگه دارید می‌توانید از دمنوش یونجه استفاده کنید. دمنوش یونجه برای درمان اختلالات خواب و بی‌خوابی مؤثر است.

لاغری و کاهش وزن

یونجه به دلیل داشتن پروتئین و فیبر فراوان به کاهش اشتها در بدن کمک کرده و به‌‌عنوان یک میان وعده عالی برای کسانی که به دنبال لاغر شدن هستند محسوب می شود. جوانه یونجه دارای کالری، قند و چربی کمی می باشد و فیبر موجود در آن از آزادسازی هورمون گرلین که در گرسنگی نقش به سزایی دارد جلوگیری کرده و باعث سیری طولانی‌مدت می‌شود.

مناسب دوران یائسگی

فیتواستروژن هایی مانند کومسترول، ژنیستئین و بیوکانین موجود در یونجه باعث تنظیم سطح استروژن شده و به کاهش علائم یائسگی مانند گرگرفتگی، خشکی واژن، تعریق شبانه و پوکی استخوان کمک می کند.

سلامت قلب

یونجه به دلیل داشتن ترکیبات مختلفی مانند فیبر و سابینین ها به کاهش کلسترول بد خون در بدن کمک کرده و باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود. فیبر موجود در یونجه به کلسترول موجود در خون چسبیده و مانع مسدود شدن دیواره شریانی می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف مانند سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش می دهد.

خواص ضد سرطان

در یونجه اسید آمینه کاناوانین وجود دارد که دارای خاصیت ضدسرطانی بوده که از تولید سلول های سرطانی پیشگیری می کند. فیتواستروژن های موجود در یونجه از جهش سلول های سالم و سرطانی شدن آن پیشگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

خاصیت ضد التهابی

یونجه در طب سنتی برای درمان بیماری‌های التهابی و درمان آرتریت استفاده می شود چرا که دارای ویتامین سی ، ب و ترکیبات کلسیم و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف می‌باشد که به کاهش التهاب در مفاصل کمک بسزایی می‌کند.

سم زدایی بدن

یونجه به دلیل داشتن خاصیت دیورتیک باعث افزایش حجم ادرار شده که این امر باعث پاک‌سازی کلیه‌ها از نمک، چربی و آب اضافی می‌شود و به‌‌عنوان یک سم‌زدایی برای بدن عمل می کند.
عوارض و زیان های یونجه

دوران بارداری

تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد یونجه باعث تحریک و انقباض های رحمی شده و خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد، بنابراین بهتر است زنان باردار از مصرف یونجه و فرآورده‌های آن خودداری کنند.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.