طرز تهیه خورش مرغ ترش
طرز تهیه خورش مرغ ترش
خورش مرغ ترش یکی از انواع خورش های خوشمزه و محبوب ایرانی است که در دسته بندی غذاهای شمالی قرار می گیرد. این خورش خوشمزه با خورش مرغ معمولی بسیار متفاوت است و طعمش هم همانطور که از نامش مشخص است ترش مزه می باشد.
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی شمالی می توانید برای ۴ نفر خورش مرغ ترش تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش مرغ ترش تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم خورش مرغ ترش
- نارنج تازه ۳ عدد
- پیاز متوسط ۱ عدد
- ران یا سینه مرغ ۴ تکه
- گردو آسیاب شده ۱۵۰ گرم
- سبزی های محلی ۴۰۰ گرم
- رب انار ترش ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش مرغ ترش
برای تهیه خورش مرغ ترش شمالی ابتدا سبزی های خورشت مرغ ترش را که شامل گشنیز ، سیر سبز ، اسفناج ، جعفری ، زلنگ ، شنبلیله ، اناریجه و کمی اوجی است را پاک می کنیم ( البته می توانید در کل از سبزی های معطر استفاده کنید ) و می شوییم و در آبکش قرار می دهیمتا آب اضافه آن ها خارج شود و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم .سپس در قابلمه ای که برای تهیه خورشت تدارک دیده ایم کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم
و داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود و تکه های مرغ را نیز به آن می افزاییم و کمی زردچوبه روی مرغ ها می ریزیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا تکه های مرغ سرخ و طلایی شوند و کمی فلفل نیز روی آن ها می پاشیم .
سپس در تابه ای کمی روغن می ریزیم وروی حرارت قرار می دهیم و سبزهای خرد شده را داخل تابه می ریزیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند.بعد گردو های آسیاب شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و رب انار را می افزاییم
و مجددا مواد را تفت می دهیم و ۲ لیوان آب داغ روی مواد می ریزیم و تکه های مرغ و پیاز داغ های سرخ شده را اضافه می کنیم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا به مرور زمان خورشت پخته شود.
پس از اینکه ۱۵ دقیقه از پخت مواد گذشت نارنج ها را از وسط نصف می کنیم و آب آن ها را می گیریم و هسته های آن ها را جدا می کنیم و داخل خورشت می ریزیم و حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۱ ساعت خورشت مرغ ترش به آرامی جابیافتد.
در آخر نمک خورشت را اضافه می کنیم و اگر تمایل داشتید می توانید برای ترش تر شدن طعم خورش آب نارنج مجددا به آن بیافزایید و اگر دوست ندارید می توانید مقدار نارنج را کم تر کنید. این خورشت خوش طعم را با کته نوش جان کنید.
نکات پخت خورش مرغ ترش
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.