خواص و مضرات تمشک
خواص و مضرات تمشک
تمشک بهعنوان یک میوه شناخته میشود که از خانواده گلسرخیان است. این
میوه دارای ساقه چوبی بوده و در رنگهای مختلف مانند قرمز، سیاه، سفید،
صورتی و ارغوانی دیده میشود. خاصیت زیادی برای بدن داشته و به لاغری کمک
میکند. همچنین این میوه برای سلامت قلب ، پیشگیری از بیماری دیابت ،
سلامتی چشم ، بهبود گوارش ، سمزدایی بدن و سلامت پوست مفید است.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات تمشک را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص تمشک و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های تمشک
سلامت چشم
طبق تحقیقات انجام شده اگر روزی سه بار تمشک میل کنید باعث تقویت بینایی
شده و از ابتلاء به بیماری دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند. پس برای
سلامت چشم میتوانید از تمشک استفاده کنید.
تقویت سیستم ایمنی
در تمشک آنتیاکسیدان و ویتامین سی بهوفور یافت میشود که این امر باعث
تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بیماریهای مختلف عفونی مانند
آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند.
جوان سازی پوست
به لطف آنتیاکسیدان و ویتامین سی موجود در تمشک میتوان برای کاهش
چینوچروک پوست از این میوه کمک گرفت. تمشک برای از بین بردن لکههای صورت
نیز بسیار مفید است. برای این امر شما میبایست یک فنجان ماست ساده
را با دو فنجان تمشک تازه ترکیب کرده و آن را بر روی صورت و گردن خود
بمالید پس از گذشت یک ربع صورت و گردن خود را با آب سرد بشویید.
تقویت حافظه
مطالعات انجامشده نشان میدهد که فلاونوئید در انواع توتها مانند تمشک
وجود دارد که باعث بهبود حافظه شده و از کاهش توانایی شناختی و بیماری
آلزایمر در پیری جلوگیری می کند.
قوای جنسی مردان
وجود آنتیاکسیدانهای مختلف در تمشک باعث افزایش اسپرم در مردان شده و
از اسپرم مردان در مقابل آسیب های اکسیداتیو جلوگیری میکند. همچنین
ویتامین سی و منیزیم موجود در این میوه باعث افزایش میزان تستوسترون شده و
برای درمان ناباروری مردان مفید است.
افزایش رشد مو
تمشک سرشار از فولات است، فولات باعث افزایش گلبولهای قرمز خون شده و
به درمان بیماری کمخونی کمک میکند. با رفع بیماری کمخونی گردش خون در
بدن بهتر شده و اکسیژنرسانی بیشتری به فولیکولهای مو میشود که این امر
منجر به رشد مو شده و سلامت مو را به دنبال دارد.
مفید برای دیابت
از دمنوش برگ تمشک بهعنوان بهبود هضم غذا میتوان استفاده کرد، کسانی
که بیماری و مشکلات گوارشی دارند میتوانند از این دمنوش استفاده کنند.
همچنین فیبر موجود در این میوه بهعنوان یک ملین عمل کرده و برای درمان
یبوست مفید است.
تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده است نشان میدهد که مواد مغذی موجود در
تمشک باعث بهبود تعادل انسولین و قند خون در بدن شده و خطر ابتلا به
بیماری دیابت نوع دوم را کاهش میدهد. همچنین مطالعات نشان داده که افراد
مبتلا به دیابت نوع یک که در رژیم غذایی خود از میوههای فیبردار مانند
تمشک استفاده می کنند سطح قند خون پایینتری دارند.
کاهش وزن و لاغری
در تمشک منگنز و فیبر رژیمی وجود دارد که برای لاغری و کاهش وزن استفاده
می شود. فیبر موجود در تمشک باعث پاکسازی روده ها شده و اشتها را کاهش
میدهد و از پرخوری جلوگیری می کند. منگنز موجود در تمشک باعث افزایش
متابولیسم بدن شده و چربی سوزی را به دنبال دارد
عوارض و زیان های تمشک
دوران بارداری
زنان باردار بهتر است از خوردن تمشک سیاه خودداری کنند چرا که خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.