Thursday, August 8, 2019

طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار خانم گلاور , دستور پخت قیمه نثار با مرغ دو نفره قزوینی خانم صرافیها
طرز تهیه قیمه نثار
قیمه نثار یکی از انواع غذاهای مجلسی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که اصالت ان مانند شیرین پلو متعلق به شهر قزوین می باشد. این غذای خوشمزه مانند غذاهای مثل عدس پلو و لوبیا پلو در دسته بندی غذاهای پلو قرار می گیرد.
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی مجلسی می توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قیمه نثار تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم قیمه نثار

مواد لازم برای ۴ نفر

  • پیاز ۲ عدد
  • برنج ۴ پیمانه
  • زرشک نصف لیوان
  • زیره ۱ قاشق چایخوری
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوری
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • پودر هل ۱ قاشق چایخوری
  • دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
  • خلال بادام ۴ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته ۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • کره و زعفران دم کرده به اندازه کافی
  • خلال پوست پرتقال ۴ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ، نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
دستور پخت قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار

برای تهیه قیمه نثار قزوینی ابتدا پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.سپس گوشت بدون استخوان و چربی را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب های درشت خرد می کنیم
و در قابلمه ای که برای تهیه قیمه نثار تدارک دیده ایم کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاز را داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و دیگر اجازه می دهیم تا کمی سرخ و به رنگ طلایی بشوند
و بعد گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ آن ها کاملا تغییر کند و زردچوبه،فلفل،دارچین(اگر تمایل دارید)روی گوشت می ریزیم و تفت می دهیم تا بخورد گوشت برود و و ۱۵ دقیقه زمان می دهیم تا گوشت ها کمی سرخ شوند
و آن وقت ۴ لیوان آب روی گوشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت نرم و مغز پخت شود.تقریبا ۲ ساعت زمان می برد تا گوشت کاملا پخته شود.برای پخت پلو تغریبا ۱ ساعت کافی است.
پس از آماده کردن گوشت برای پختن،پلو قیمه نثار را آماده می کنیم.قابلمه متوسطی را (متناسب با ۴ پیمانه برنج) کمی از نصف آن بیشتر پر از آب می کنیم و کمی نمک به آن می افزاییم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب آن زودتر به جوش بیاید
و برنج را می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم و یک هم می زنیم و دیگر اجازه می دهیم تا برنج بپزد و حجم بگیرد و آبکش کنیم.حدودا ۱۰ دقیقه زمان می برد تا برنج قد بکشد،بهتر است بعد از گذشت ۵ دقیقه بالای سر برنج بمانید
و زمانیکه از ظاهر برنج متوجه شدید حجم دار شده است آن را زیر دندان تست کنید اگر اطراف برنج پخته بود و وسط آن سفت بود و گیر داشت بهترین زمان برای آبکشی برنج است.برنج را در آبکش می ریزیم و قابلمه را می شوییم و حرارت را کم می کنیم
و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا آب داخل آن خشک شود و مقداری که نیاز است کف قابلمه روغن می ریزیم و اگر تمایل دارید ته دیگ نان یا سیب زمینی داشته باشید نان و یا سیب زمینی پوست کنده و حلقه حلقه شده را کف قابلمه می چینیم
و برنج را کفگیر کفگیر داخل قابلمه می ریزیم و با دسته قاشق یک حفره وسط برنج ایجاد می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اول حرارت را کمی زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا پلو کاملا پخته شود.
زرشک را تمیز پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم تا خشک شود. پس از پخت گوشت در شیرجوش نصف قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و رب گوجه فرنگی را داخل آن می ریزیم
و با روغن مداوم تفت می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین برود.۲ دقیقه تفت دادن رب کافی است و بلافاصله به گوشت پخته شده اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا رب گوجه فرنگی جذب گوشت شود و سس نسبتا غلیظی داشته باشیم.
(اگر زمان افزودن رب گوجه فرنگی ،گوشت اصلا آب نداشت کمی آب جوش روی رب تفت داده می ریزیم و هم می زنیم و به گوشت اضافه می کنیم) و در آخر کمی نمک به گوشت اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد حرارت را خاموش می کنیم.
کره را در تابه ای می اندازیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا ذوب شود و بعد در پیاله ای گلاب و هل و زیره و خلال پسته و خلال بادام و خلال پرتقال را مخلوط می کنیم و زرشک را در تابه می ریزیم و با کره یک تفت کوتاه می دهیم
و خیلی سریع(زرشک ها نسوزند) شکر و مخلوط گلاب ،هل و.. که در پیاله است را به آن می افزاییم و پیاپی تفت می دهیم و از روی حرارت تابه را بر می داریم.بیش از ۱ دقیقه اجازه نمی دهیم زرشک با موادی که گفتیم روی حرارت بمانند چون باعث سوخت زرشک ها می شود.
سپس کمی از پلو دم کشیده در کاسه ای می ریزیم و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و پلو آماده شده را در دیس می کشیم و روی آن را با پلو زعفرانی و گوشت و مخلوط زرشک و خلال ها تزئین می کنیم.نوش جان

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.