خواص و مضرات زرشک
خواص و مضرات زرشک
زرشک درختچه ای خاردار است که طول آن در شرایط آب و هوایی مناسب ، حداکثر به 5 متر می رسد و دارای میوههای قرمز رنگ کوچک و بیضی شکل است که طعم ترشی دارند. جالب است بدانید کشور عزیزمان ایران بزرگترین تولید کننده زرشک در جهان است.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات زرشک را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص زرشک و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های زرشک
سلامت قلب
زرشک یکی از میوههای مفید برای پایین آوردن کلسترول، تری گلیسرید و فشارخون میباشد. زرشک رگهای خونی را تمیز کرده و برای سلامت قلب بسیار مفید است شما میتوانید برای بهبود بیماریهای قلبی و بهبود ضربان نامنظم قلب از زرشک کمک بگیرید.درمان اسهال
زرشک با باکتریهای خاصی که باعث بروز اسهال شده مبارزه کرده و برای درمان اسهال ازجمله اسهال مسافرتی و اسهال ناشی از مسمومیت های غذایی بسیار مفید می باشد. شما در زمان اسهال شدید میبایست حتماً به پزشک مراجعه کنید.خواص ضد التهاب
التهاب در بدن باعث ایجاد بیماریهای مختلف میشود، زرشک از مواد مغذی مفیدی تشکیل شده که برای جلوگیری از التهاب بسیار مفید می باشد.بهبود گردش خون
اگر گردش خون در بدن به شکل مناسبی انجام شود مواد مغذی و اکسیژن میتواند بهآسانی به اندامهای مختلف بدن برسد. زرشک باعث آرامش رگ های خونی شده و عملکرد قلب را بهبود میبخشد.تقویت بینایی
بربرین ماده اصلی موجود در زرشک می باشد که این ماده برای حفظ سلامت چشم و بینایی بسیار مؤثر است و از بیماریهای چشمی مختلف مانند اختلال ماکولا جلوگیری می کند پس برای سلامت بینایی میتوانید از زرشک استفاده کنید.مسمومیت غذایی
زرشک بهعنوان یک داروی طبیعی ضد باکتری محسوب شده که برای درمان مسمومیت های غذایی خفیف بسیار مفید است. شما میتوانید زرشک را در رژیم غذایی خود قرار دهید.درمان گلو درد
در زرشک ویتامین سی وجود دارد که برای درمان گلودرد و سرماخوردگی بسیار مؤثر است. زرشک به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی قوی برای درمان بیماریهای تنفسی مانند سینوزیت برونشیت و گرفتگی بینی موثر است.سلامت کبد و کیسه صفرا
کبد یکی از عضوهای مهم بدن بوده که مسئول سمزدایی و پاک کردن مواد مضر از بدن و تولید صفرا می باشد که باعث هضم چربی های حیاتی بدن شده و برای سلامت مفید است. زرشک باعث پاکسازی کبد شده و خون را سمزدایی میکند. همان طور که عنوان شد ماده اصلی موجود در زرشک بربرین میباشد که به ترشح صفرا در کبد کمک کرده و بهعنوان یک ملین خفیف عمل می کند که باعث می شود تا فرآیند گوارشی بهبود پیدا کندتسریع بهبود زخم
بربرین موجود در زرشک باعث تحریک تولید گلبولهای سفید خون شده و برای سیستم ایمنی بدن و تسریع لخته شدن خون بسیار مفید است که این امر به درمان سریع زخم کمک میکند.بهبود گوارش
مواد غذایی سرشار از فیبر برای دستگاه گوارش مفید است زرشک نیز دارای فیبر فراوان می باشد که باعث بهبود هضم شده و برای عملکرد درست معده و گوارش موثر است. زرشک به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی قوی که دارد برای درمان عفونت دستگاه گوارش و معده بسیار مؤثر است.عوارض و زیان های زرشک
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.