طرز تهیه سوپ گشنیز
طرز تهیه سوپ گشنیز
با مواد لازم موجود در این دستور آشپزی
می توانید برای ۴ نفر سوپ گشنیز تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار
کمتر یا بیشتری سوپ گشنیز تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ،
مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم سوپ گشنیز
- سیر ۲ حبه
- هویج ۱ عدد
- آب مرغ ۲ لیوان
- گشنیز ۱۰۰ گرم
- ماست ترش ۵۰۰ گرم
- آرد ۱ قاشق غذاخوری
- جو پوست کنده ۱۵۰ گرم
- نمک ، فلفل سیاه و روغن به اندازه کافی
دستور پخت سوپ گشنیز
طرز تهیه سوپ گشنیز
برای تهیه سوپ گشنیز تبریزی
ابتدا جو پوست کنده را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و
به مدت ۷ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورد و در این مدت چندین مرتبه آب آن
را تعویض می کنیم.بعد جو را در صافی می ریزیم
و آبکشی می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و ۵ الی ۶ لیوان آب داخل
قابلمه می ریزیم و ۱ قاشق مرباخوری روغن مایع به آن می افزاییم و قابلمه را
روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب جو به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می
کنیم تا جو به مدت ۱ ساعت بپزد
و لعاب دار شود.بعد باقی مواد سوپ را آماده می کنیم.هویج را می شوییم و
رنده ریز می کنیم و کنار می گذاریم و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و
رنده ریز می کنیم.گشنیز را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم
تا آب اضافه آن خارج شود و روی تخته آشپزخانه با چاقو ریز خرد می کنیم و
یا در پارچ خردکن می ریزیم و ریز تحویل می گیریم. پس از گذشت ۱ ساعت از
پخت جو،هویج را به آن اضافه می کنیم و کمی نمک و آب مرغ نیز به جو می
افزاییم
و درب قابلمه را می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا آب مرغ به
جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا مواد به مرور زمان پخته شوند.در
قابلمه ای که برای تهیه سوپ گشنیز تدارک دیده ایم سیر را می ریزیم
و ماست و آرد (ماست باید ترش باشد اگر ماست ترش نبود،در پایان پخت سوپ
کمی آبلیمو ترش به سوپ اضافه کنید) را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط
می کنیم و زمانیکه مواد سوپ مخصوصا جو کاملا پخته شده بود
و لعاب انداخته بود قابلمه را ار روی حرارت بر می داریم و درب قابلمه را
نیز بر می داریم تا مواد سوپ کمی از حرارت بیافتد و کم کم با ملاقه مواد
سوپ را داخل قابلمه حاوی ماست می ریزیم و هم می زنیم تا تمامی مواد سوپ
کاملا با مواد حاوی ماست مخلوط شود
و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیاپی سوپ را هم می زنیم تا
سوپ شروع به جوشیدن کند و گشنیز را به آن می افزاییم و بلافاصله کمی نمک و
فلفل سیاه روی سوپ گشنیز می ریزیم و ۵ دقیقه بعد از افزودن گشنیز به سوپ
قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و سوپ را در کاسه ای بزرگ می کشیم و با
گشنیز تزئین می کنیم نوش جان.
نکاتی در مورد تهیه سوپ گشنیز
خواص و مضرات گشنیز
از مهم ترین خواص گشنیز می توان به خاصیت درمان سنگ کلیه ، کاهش کم خونی
، درمان سرماخوردگی و … اشاره کرد. اگر مایلید به صورت کلی تر با خواص و
مضرات گشنیز آشنا شوید توصیه می کنیم این مطلب ( خواص و مضرات گشنیز ) را مطالعه بفرمایید.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.