Thursday, August 1, 2019

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو با مرغ و سویا , دستور پخت عدس پلو با پلو پز با خرما و گوشت قلقلی
طرز تهیه عدس پلو
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی ایرانی می توانید برای ۴ نفر عدس پلو تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری عدس پلو تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم عدس پلو

  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • برنج ۳ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • کشمش ۱ پیمانه
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران ۴ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • روغن ، نمک و  فلفل سیاه به اندازه کافی
دستور پخت عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو

برای تهیه عدس پلو ساده ابتدا عدس را در کاسه ای ریخته و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۳ ساعت خیس بخورد.سپس در صافی می ریزیم و تمیز می شوییم و در قابلمه ای عدس را می ریزیم و ۵ الی ۶ لیوان آن روی آن می ریزیم
و روی حرارت اول زیاد قرار می دهیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا عدس به مرور زمان خوب پخته شود و آب داخل قابلمه کاملا تبخیر شود. سپس ۱ عدد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم
و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و پیاز ها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود و دیگر پیاز را رها می کنیم و اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شود.عدس را داخل تابه می ریزیم و با پیاز سرخ شده تفت می دهیم
و کمی نمک و فلفل سیاه روی آن ها می ریزیم و خوب تفت می دهیم و تابه را کنار می گذاریم.در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.برنج را می شوییم
و زمان به جوش آمدن آب،داخل قابلمه می ریزیم و هم می زنیم و دیگر اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه برنج در آب جوش بپزد و بعد زمانیکه اطراف برنج کاملا پخته شده بود و مغز آن کمی سفت بود بهترین زمان برای آبکش کردن برنج است.
برنج را در آبکش می ریزیم و در کف قابلمه ای که برای پخت عدس پلو تدارک دیده ایم روغن می ریزیم و هر نوع ته دیگی که تمایل دارید کف آن قرار می دهیم و یک لایه برنج می ریزیم و یک لایه عدس می ریزیم و با دسته قاشق یک حفره وسط پلو ایجاد می کنم
و درب قابلمه را می گذاریم و اول روی حرارت نسبتا زیاد قرا می دهیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم عدس پلو خوب پخته شود.کشمش ها را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می گیریم
و اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه خیس بخورد و بعد در صافی می ریزیم تا آب اضافه آن خارج شود. پیاز باقی مانده را همراه با سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه پیاز را نگینی خرد می کنیم و سیرها را رنده ریز می کنیم
و در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهم و پیاز ها را داخل تابه تفت می دهیم تا سبک شوند.بعد سیر رنده شده و گوشت چرخ کرده را داخل تابه می ریزیم و خوب با هم مخلوط می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند
و کمی نمک،فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و تفت می دهیم.کشمش ها را داخل تابه می ریزیم و با  مواد مخلوط می کنیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم و مایه گوشت را در بشقابی می ریزیم.چون ممکن است داغی تابه باعث شود کشمش ها بسوزند.
پس از گذشت ۱ ساعت عدس پلو ما آماده شده است.در تابه ای کوچک کمی کره را می اندازیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا آب شود و بعد از روی حرارت بر می داریم و کمی برنج و زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم
و با هم مخلوط می کنیم و عدس پلو را در دیس می کشیم و با برنج زعفرانی و مایه گوشت و کشمش تزئین می کنیم نوش جان

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.