Friday, September 20, 2019

عوارض ، خواص و مضرات رزماری برای بدن

عوارض ، خواص و مضرات رزماری برای بدن

خواص و مضرات رزماری , عوارض و زیان های رزماری , فواید و خاصیت های رزماری , o hw vclhvd
خواص و مضرات رزماری
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات رزماری را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص رزماری و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های رزماری

خواص ضد سرطان

رزماری دارای منگنز ، اسید رزمارینیک ،کارنوسول و اسید کارنوزیک می‌باشد که دارای خاصیت ضدسرطانی، آنتی‌اکسیدانی و ضد انعقادی بوده که می‌تواند از انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان خون، سرطان کولون، پروستات، تخمدان، دهانه رحم، مثانه، پانکراس و سرطان ریه جلوگیری کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

رزماری به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی مختلف و همچنین وجود خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی قوی می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

سلامت کبد

اگر می‌خواهید سیروز کبدی و مشکلات کبد را بهبود ببخشید می توانید از رزماری کمک بگیرید، چرا که کبد از جمله اندام‌های بدن می باشد که درمان آن بسیار به کندی صورت می گیرد. رزماری با کاهش آنزیم‌های کبدی پلاسما از بروز بیماری دیابت نوع دو پیشگیری کرده و از تخریب گلیکوژن کبدی جلوگیری می‌کند.

بهبود گوارش

همان‌طورکه اشاره شد رزماری دارای خاصیت ضد التهابی بسیار قوی می‌باشد که از زمان‌های گذشته برای درمان ناراحتی‌های معده ، یبوست ، نفخ و اسهال استفاده می‌شده است و اضافه کردن رزماری به رژیم غذایی باعث تنظیم حرکات روده شده و بهبود عملکرد سیستم گوارش را به‌دنبال دارد.

کاهش خطر آلزایمر

یکی از خواص بی‌نظیر رزماری بهبود عملکرد مغز و افزایش حافظه ، هوش و تمرکز می باشد. رزماری از تشکیل پلاک بتا آمیلوئید و بروز بیماری فراموشی، آتاکسی و زوال عقل جلوگیری کرده و باعث افزایش فعالیت های مغز در سنین بالا می شود.

کاهش استرس

رزماری دارای رایحه بسیار قوی بوده که می‌تواند بهبود خلق‌وخو را منجر شود. رزماری اثر آرام‌بخشی قوی بر روی بدن داشته و می‌تواند اضطراب و افسردگی مزمن را کاهش دهد. همچنین با کاهش ترشح هورمون استرس می‌تواند تنش در بدن را کاهش دهد.

سلامت سیستم عصبی

اسید کارنوزیک موجود در رزماری به دلیل داشتن خاصیت ضدعفونی کنندگی می‌تواند کاهش استرس اکسیداتیو را بدنبال داشته باشد و برای محافظت از سیستم عصبی مفید است.

خاصیت ضد درد

استفاده موضعی از رزماری به‌‌عنوان یک داروی ضد درد قوی و طبیعی می باشد که شما در هنگام سردرد، میگرن، معده درد، درد کلیه و دردهای قاعدگی می‌توانید رزماری را به‌صورت خوراکی مصرف کنید.

خواص ضد التهابی

کارنوزول و اسید کارنوزیک موجود در رزماری به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی قوی باعث کاهش التهاب ماهیچه‌ها ، رگ‌های خونی و مفاصل می شود. برای درمان نقرس، آرتریت و آرتروز و آسیب‌های ناشی از عمل‌های جراحی و همچنین پیشگیری از بیماری‌های قلبی ازجمله آرترواسکلروز و فشار خون بالا می‌توانید از رزماری کمک بگیرید.

کاهش وزن و لاغری

عصاره این گیاه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد هیپروگلیسمی می باشد که به کاهش وزن کمک می‌کند تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد اسید کارنوزیک موجود در رزماری از اختلالات متابولیکی پیشگیری می کند.
عوارض و زیان های رزماری

حساسیت و آلرژی

دقت کنید اگر به گیاهان خانواده نعناع حساسیت دارید ممکن است برخی علائم آلرژیک خفیف بعد از مصرف رزماری را تجربه کنید.
منبع : parsisara.com

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.