خواص و مضرات باقلا
خواص و مضرات باقلا
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات باقلا را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص باقلا و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های باقلا
خواص ضد سرطان
باقلا سرشار از ویتامین سی می باشد که دارای آنتیاکسیدانهای بسیار قوی بوده که باعث می شود با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و از انواع بیماریهای مختلف مانند انواع سرطانها جلوگیری می کند.درمان کم خونی
کمخونی معمولاً ناشی از کمبود هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون ایجاد می شود که باعث کاهش انرژی و تضعیف عملکرد مغز می شود. یکی از علل کمخونی کمبود آهن و عوامل ژنتیکی می باشد. باقلا دارای آهن کافی بوده که برای جلوگیری و درمان کمخونی بسیار مؤثر است.سلامت قلب
باقلا سرشار از فیبر بوده که میتواند باعث تنظیم سطح کلسترول و قند خون شده و از سلامت قلب مراقبت کند.درمان کم خوابی
تحقیقات انجامشده نشان میدهد تریپتوفان موجود در باقلا باعث آرامبخشی شده و باعث بهبود کیفیت خواب میشود. اختلالات مختلف خواب با عوارضی مانند کاهش حافظه، تمرکز، افسردگی، افزایش وزن و دردهای عضلانی همراه می باشد. تریپتوفان مشکلات مربوط به بیخوابی و آپنه خواب را برطرف کرده و هیچ عوارضی برای سلامت بدن ندارد.تقویت سیستم ایمنی بدن
باقلا سرشار از مس بوده که با حفظ سلولهای بدن و تقویت عملکرد سلولهای سفید خون میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. سلولهای سفید برای سیستم ایمنی بدن ضروری بوده و با آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد مبارزه می کند. ویتامین سی موجود در باقلا از آنتیاکسیدانهای بسیار قوی بوده که نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.پیشگیری از پارکینسون
باقلا منبع سرشاری از لوودوپا بوده که در داروهای درمانی پارکینسون مورد استفاده قرار میگیرد و برای درمان این بیماری بسیار مؤثر است. غلاف باقلا از داروهای سنتی درمان بیماری پارکینسون بوده که برای جلوگیری از این بیماری بسیار مفید می باشد. افرادی که از این اختلال رنج میبرند بهتر است روزانه صد و بیست گرم باقلا مصرف کنند.لاغری و کاهش وزن
مطالعات انجامشده نشان میدهد چربی سوزی در افرادی که روزانه فیبر و پروتئین زیادی دریافت میکنند نسبت به سایر افراد بیشتر می باشد. فیبر و پروتئین باعث کاهش اشتها شده و فرد بهصورت طولانیمدت احساس سیری خواهد کرد. یک فنجان باقلا حاوی چهل گرم پروتئین ، سی و شش گرم فیبر و کالری اندکی میباشد که برای کاهش وزن و لاغری مؤثر است.کاهش فشار خون بالا
یکی از خواص دارویی باقلا کاهش فشارخون می باشد چرا که در باقلا منیزیم وجود دارد که برای سلامت قلب مهم بوده و فشارخون بالا را کاهش میدهد باید بدانید فشار خون یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی می باشد.درمان افسردگی
باقلا منبع سرشاری از آمینو اسید دوپامین است که برای جلوگیری و درمان افسردگی و بهبود خلقوخو بسیار مؤثر است.پیشگیری از پوکی استخوان
در باقلا منگنز وجود دارد که باعث افزایش حجم استخوانها شده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند. مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف مواد مغذی مانند باقلا میتواند برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید باشد. باقلا دارای کلسیم، روی و مس بوده که از تضعیف استخوانهای ستون فقرات در زنان پیشگیری می کند.عوارض و زیان های باقلا
آلرژی و حساسیت
باقلا ممکن است باعث بروز واکنشهای آلرژیک شود پس بهتر است قبل از مصرف آن را خوب بپزید تا دچار علائم آلرژیک نشوید.منبع : parsisara.com
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.