Wednesday, September 18, 2019

خواص و مضرات گندم

خواص و مضرات گندم

خواص و مضرات گندم , عوارض و زیان های گندم , فواید و خاصیت های گندم , o hw knl
خواص و مضرات گندم
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گندم را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گندم و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های گندم

سم زدایی کبد

جوانه گندم به دلیل داشتن فیبر و آنتی‌اکسیدان فراوان به سم‌زدایی کبد کمک می‌کند. می‌دانید که کبد یکی از بزرگ‌ترین اندام‌های داخلی در بدن بوده و برای این‌که سالم باقی بماند باید سموم به‌صورت منظم از بدن خارج شود.

سلامت پوست

ویتامین ای، روی و سلنیوم موجود در گندم باعث تغذیه مناسب پوست شده و با جلوگیری از آسیب نور خورشید می‌تواند به سلامت پوست کمک کند. فیبر موجود در جوانه گندم باعث بهبود سیستم گوارش شده که می‌تواند سموم را از بدن خارج کند این روند به نوبه خود باعث جوان‌سازی پوست می شود.

کاهش خطر سنگ‌ صفرا

گندم سرشار از فیبر نامحلول می‌باشد که می‌تواند سبب نرم و راحت بودن حرکات روده شود و همچنین ترشح اسیدهای صفراوی را کم می کند. اسیدهای صفراوی یکی از علت‌های اصلی تشکیل سنگ کیسه صفرا می باشد. در نظرسنجی که توسط مجله آمریکایی گاسترواندرولوژی انجام شده است ثابت کرد که نان و غلات به جلوگیری از تشکیل سنگ‌های صفراوی کمک می‌کند.

سلامت چشم

ویتامین ای، روی و نیاسین موجود در گندم باعث کاهش خطر تباهی لکه زرد و بیماری آب‌مروارید می‌شود لوتئین موجود در گندم تصفیه نشده باعث بهبود سلامت چشم می‌شود.

مناسب برای دوران یائسگی

مصرف فراوان گندم تصفیه نشده به دلیل داشتن فیبر و پروتئین فراوان در رژیم غذایی زنان یائسه بسیار مفید می‌باشد. این محصول می‌تواند به مدیریت وزن، تعادل هورمونی و تسکین علائم قبل از یائسگی کمک کند.

کنترل چاقی و وزن

گندم یک ماده غذایی کامل بوده که برای کنترل وزن طبیعی بسیار مفید می باشد. این توانایی در میان زنان بیشتر قابل مشاهده است. زنانی که در طول دوره های طولانی از فرآورده های گندم استفاده می کنند وزن خود را به میزان بیشتری از دست می‌دهند. مجله آمریکایی تغذیه بالینی از طریق تبلیغاتی که انجام داده است نشان داد که گندم کامل به جای فرم تصفیه‌شده آن انتخاب مناسبی برای رژیم غذایی افراد چاق می باشد.

سلامت زنان

گندم باعث افزایش سطح انرژی در زنان می‌شود. مطالعه صورت گرفته نشان می‌دهد که افزایش مصرف غلات کامل باعث بیشتر شدن سطح انرژی زنان شده و جلوگیری از افزایش وزن و دیابت نوع دو را به دنبال دارد. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد زنانی که غلات کامل را به میزان بیشتری مصرف می‌کنند رژیم سالم تری دارند و می‌توانند میوه‌ها و سبزیجات را نیز به میزان زیادی مصرف کنند. محصولات تهیه‌شده از آرد دارای فولات و ویتامین ب می‌باشد که می‌تواند به کاهش مشکلات بارداری و شیردهی کمک کند.

مناسب دیابت نوع ۲

گندم سرشار از منیزیم بوده که برای بیش از سیصد آنزیم به عنوان یک کوفاکتور عمل می کند. این آنزیم باعث می‌شود تا بدن به شکل مناسبی انسولین و گلوکز را ترشح کند. مطالعه انجام‌شده که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی چاپ شده است مصرف منظم غلات را باعث یک کنترل طبیعی قند خون در سطح سالم می‌داند. افرادی که از بیماری دیابت رنج می‌برند می‌توانند سطح قند خون را با جایگزینی برنج با گندم در رژیم غذایی خود کنترل کنند.

سلامت روده ها

سبوس به دلیل داشتن فیبر فراوان می‌تواند برای سلامت روده بسیار مؤثر باشد. این ماده کمک می‌کند تا باکتری خوب در دستگاه گوارش افزایش پیدا کرده و هضم بهبود پیدا کند. همچنین جذب مواد مغذی در بدن را افزایش می دهد، بلغور شکل دیگری از این دانه می باشد که یک منبع عالی از نشاسته مقاوم است این نوع نشاسته در روده کوچک هضم نمی‌شود و به همین دلیل به غذایی برای فلور روده تبدیل می شود.

پیشگیری از التهابات مزمن

بتائین موجود در گندم از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی در ایجاد بیماری‌ها و دردها می‌باشد پیشگیری می کند. املاح ضد التهابی آن خطر بیماری‌های دیگر مانند پوکی استخوان ، بیماری های قلبی ، زوال عقل و دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
عوارض و زیان های گندم

خطر بیماری خود ایمنی

گندم دارای پروتئین گلوتن است که مصرف زیاد آن در افراد باعث حساسیت می شود و ممکن است یک پاسخ ایمنی مضر ایجاد کند که از علائم بیماری سلیاک است.
منبع : parsisara.com

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.