طرز تهیه خورش گمج کباب
طرز تهیه خورش گمج کباب
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی شمالی می توانید برای ۴ نفر خورش گمج کباب تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش گمج کباب تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم خورش گمج کباب
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- مغز گردو ۳۰۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- آب انار ۲ قاشق غذاخوری
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
- سبزی خورشتی ۴۰۰ گرم
- گوشت خورشتی ۶۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش گمج کباب
برای تهیه گمج کباب گیلانی ابتدا سبزی خورشتی را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد در خردکن می ریزیم و ریز شده تحویل می گیریم و یا روی تخته آشپزخانه ریز ساطوری خرد می کنیم.مغز گردوها را داخل آسیاب می ریزیم و پودر شده تحویل می گیریم.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و بعد گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم
و به صورت مکعب هایی در اندازه های ۳ سانتیمتر خرد می کنیم و قابلمه ای که برای تهیهی خورشت تدارک دیده ایم را روی حرارت ملایم قرار می دهیم (برای طعم بهتر خورشت از دیگ گمج استفاده کنید) و روغن داخل آن می ریزیم و همین که گرم شد
پیازهای خرد شده را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و زردچوبه را نیز می افزاییم و مجددا تفت می دهیم تا پیازها رنگ و طعم زردچوبه را بگیرند و بعد گوشت های خورشتی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت ها تغییر کند
و آن وقت پیازها و گوشت ها را اطراف قابلمه جمع می کنیم و وسط را خالی می کنیم و رب گوجه فرنگی را وسط می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد رب انار و آب انار را داخل قابلمه می ریزیم و همگی مواد را تفت می دهیم
و سبزی خورشتی خرد شده و کمی نمک و گردو آسیاب شده را به مواد اضافه می کنیم و همگی مواد را کاملا زیر و رو می کنیم و تفت می دهیم و در آخر ۶ الی ۷ لیوان آب داغ روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم
تا آب موجود در قابلمه به جوش بیاید و بعد جوش آمدن حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مرور زمان خورشت بپزد.هر ۳۰ دقیقه ۱/۴لیوان آب یخ به خورشت اضافه می کنیم تا دچار شک شود و گردو ها روغن بیاندازند.
تا آخرین مرحله پخت خورشت چندین بار این کار را انجام می دهیم. سپس در مراحل آخر پخت خورشت که بیشتر آب آن تبخیر شده است و گوشت ها و سبزی ها کاملا پخته شده اند طعم خورشت را می چشیم و کمی فلفل سیاه به آن اضافه می کنیم
و اگر نیاز بود مجددا نمک اضافه می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا ۳۰ دیگر خورشت بپزد و شروع کند به روغن انداختن و جابیافتد.خورشت گمج کباب با آب بسیار کم و تقریبا غلیظ را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف مورد نظر می ریزیم و با پلو نوش جان کنید.
منبع : parsisara.com
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.